Trigon

Kringhuis

Trigon

‘Studentikoos, gezellig en een eenheid’
Trigon is allereerst het mooiste kringhuis van NSEde. We zijn een studentikoos kringhuis wat vooral zichtbaar wordt wanneer we omkleed met onze Trigonjasjes, dassen en roze sokken vol trots ons mooie lied brallen elke keer wanneer de situatie hierom vraagt. Daarnaast houden we van gezelligheid en van spelletjes spelen met elkaar. Een eenheid zijn we zeker, we willen graag een familie zijn met elkaar en gaan ervoor om iedereen zich onderdeel te laten voelen van die familie. Iedereen heeft en plek binnen onze familie en we zijn er voor elkaar.

‘Omne trinium perfectum’
Trigon betekent driehoek. Het getal drie is dan ook altijd weer prominent aanwezig in ons kringhuis want zoals hierboven staat: ‘Elk drievoud is volmaakt’. Deze spreuk komt uit de oudheid en wordt ook in de Bijbel vaak bevestigd. Zo kennen we het koord dat gevlochten is uit drie strengen, Jezus die na drie dagen opstond uit de dood en de volmaakte drie-eenheid van God.

‘Jij, de ander, God’
Dit is waar we als Trigon voor staan en naar streven. De driehoek bestaande uit: jij (ik), de ander en God. Want we kunnen niet zonder elkaar en we kunnen niet zonder God. Het is juist dit drievoud dat ons sterk maakt in ons leven en ons geloof.

Vanuit de basis dat we in dezelfde God geloven horen we allemaal bij elkaar en zijn we één familie die er voor elkaar mag zijn in geloof maar ook in andere dingen. ‘Wij zijn allen gedoopt in één Geest en zijn daardoor één lichaam geworden…’ (1 Korintiërs 12: 12)

Uiteraard mogen we ons op die manier ook verbonden voelen met heel NSEde en zelfs alle christenen wereldwijd!