Villa Optimus

Kringhuis

Villa Optimus

Het tweede kringhuis der NSEde staat bekend als Villa Optimus.
Villa Optimus, ook wel bekend als: “de Villa”, typeert zich door haar naam te volgen.
Het beste huis, dat is wat wij willen maar ook daadwerkelijk zijn.

Ontspannen, bourgondisch genieten en gezelligheid. Deze woorden staan binnen de Villa in een zeer hoog vaandel. Naast dit alles doen wij er binnen de Villa alles aan om iedereen zijn plek te laten vinden. Dit zodat we naast het beste huis, ook een veilig thuis kunnen zijn voor een ieder.

De Villa is een gezellige groep mensen die bereid is te investeren in elkaar, de vereniging en mensen daarbuiten, om zo de missie van NSEde: ‘Christus kennen en hem bekend maken’ ten volle uit te dragen. Naast deze mooie maar ook serieuze kant is er ruimte voor voldoende ontspanning op ludieke manieren. We bezitten een zeer enthousiaste “bras commissie” die verantwoordelijk is voor de verbroedering dit komende jaar. Hierin zal ons zeer geliefde brasopject: “Het Villa schild” een grote rol spelen. Een geliefd object dat door vele kringhuizen graag zou worden ontnomen.

De leden van de Villa zijn herkenbaar aan hun blauwe jasjes, witte jasjes en hun blauw/ rode das. Dit is een prominent en bekend gegeven binnen onze vereniging. De witte jasjes zijn van maagdelijkheid, schoonheid en reinheid. De kleur wit duld geen viezigheid en streeft naar bleke echtheid. Blauw is een trotse koninklijke kleur, we zijn koningskinderen en mogen dit dan ook profileren. Rood is een kleur van warmte en liefde. Dit is iets wat wij binnen ons kringhuis zeker ervaren en ook willen uitleven.

Het zal u na het lezen van deze lovende woorden niet vreemd klinken dat de leden van de villa uit volle borst brallen:

Villa Optimus, onze burcht, onze kracht, onze trots!

Shanna Thomassen

Xe kringhuispraeses Villa Optimus