Villa Optimus

Kringhuis

Villa Optimus

Villa Optimus, letterlijk: het beste huis, is het tweede kringhuis der NSEde. Om als Villa het beste huis te kunnen zijn, investeren we in elkaar, de verenging en mensen daarbuiten. We willen graag voor iedereen een veilig thuis zijn. Onze kernelementen zijn: God als fundament, gezelligheid, vriendschap en de kleuren rood en blauw.

 

Zoals elk huis, is ons huis ook gebouwd op een fundament. Ons fundament in het leven is God (2 Korintiërs 1-21:22). Binnen de Villa willen we groeien in ons geloof en helpen we elkaar met geloofsvragen en -twijfels. Elke dinsdagavond nemen we bewust tijd om God groot te maken door samen te worshippen en te bidden.

 

Binnen de Villa staan gezelligheid en vriendschap hoog in het vaandel. Naast de ‘standaard’-dinsdagavond spreken we dan ook vaak in tweetallen of in groepen af. Zo zijn we enorm fan van spelletjes spelen en de competitie met elkaar aan te gaan. Daarnaast zijn we vaak goed vertegenwoordigd op de borrels en gaan we in de zomer samen op vakantie.

 

De leden van de Villa zijn herkenbaar aan hun blauwe & rode outfit. Dit is een prominent en bekend gegeven binnen onze vereniging. Blauw is een trotse koninklijke kleur. Wij zijn Gods Koningskinderen en dit mogen dan we ook profileren. Rood is de kleur van warmte en liefde. Dit is iets wat wij binnen ons kringhuis zeker ervaren en ook willen uitleven.

 

Het zal u na het lezen van deze lovende woorden niet vreemd in de oren klinken dat de leden van de Villa uit volle borst brallen:

Villa Optimus, onze burcht, onze kracht, onze trots!