Kringhuizen

Kringhuizen

In kleinere groepen, kringhuizen, komen we minimaal drie keer per maand bijeen.
Met 20 tot 25 mensen eten, praten, bidden en discussiëren we met elkaar.
Als lid word je ingedeeld in 1 van de 10 kringhuizen.

Ad Fontes

Kringhuis

Ad Fontes, ‘terug naar de bron’, het negende kringhuis van NSEde, opgericht in 2014. Daarmee zijn wij het jongste kringhuis van NSEde. Doordat wij het kleinste kringhuis zijn, zijn wij een hechte groep en erg fanatiek binnen de vereniging. Vol tradities en gewoontes.

Meer

Amadeus

Kringhuis

Amadeus. Het zevende kringhuis van NSEde. Amadeus staat voor liefde, liefde van God. Want liefde, dat is wat bij ons in het kringhuis centraal staat. Als kringhuis kijken we naar elkaar om en focussen we ons op onze relatie met God.

Meer

Goud

Kringhuis

Het meest pure kringhuis der NSEde: Goud! Het meest zuivere en kostbare edelmetaal ter wereld. Het goud waar wij voor gaan is zuiverder, krachtiger en prachtiger dan ons verstand kan bevatten. Goud verwijst direct naar onze maker; God. Wij gaan voor Goud, wij gaan voor God!

Meer

Lumine

Kringhuis

Lumine: het zesjarige kringhuis vol met stralende lichten en vlammende vuren. Een groep met een tikkeltje gekke mensen, met een voorliefde voor vuur, genietend van het leven, maar ook niet bang voor een goed stuk diepgang. Een plek voor ieder die wil shinen.

Meer

Pitt

Kringhuis

4 letters. 1 kern. PITT. Het prachtigste, muzikaalste, knapste, gezelligste en achtste kringhuis der NSEde. Met hits als ‘Pittig als ik dans’ veroveren wij de dansvloer op de befaamde studentenfeestjes. Borrelen en brallen zijn ons op het lijf geschreven. Ook veroverden wij de eerste plaats bij de jaarlijkse kringhuisbattle.

Meer

Trigon

Kringhuis

Trigon: een studentikoos kringhuis wat vooral zichtbaar wordt wanneer we omkleed met onze Trigonjasjes, dassen en roze sokken vol trots ons mooie lied brallen. Trigon betekent driehoek. Het getal drie is dan ook altijd weer prominent aanwezig: ‘elk drievoud is volmaakt’.

Meer

Veritas Omnia Vincit

Kringhuis

Veritas Omnia Vincit, wat betekent ‘De waarheid overwint alles’. Een kringhuis vol woeste mannen en schone vrouwen met vele tradities. Daarnaast hebben we al jaren ons eigen bier: de Veritapper.

Meer

Villa Optimus

Kringhuis

Het tweede kringhuis der NSEde, bekend als Villa Optimus of: “de Villa”. Het beste huis: dat is wat wij willen zijn. Ontspannen, bourgondisch genieten en gezelligheid. En naast dit alles doen wij er alles aan om iedereen zijn plek te laten vinden.

Meer

Vitis Vinifera

Kringhuis

Vitis Vinifera: een levendig kringhuis met betrokken leden die zich inzetten voor elkaar en samen Jezus Leven. Vitis Vinifera is niet een abstract begrip wat een kringhuis vertegenwoordigt, maar een éénheid van diverse personen.

Meer

Unitas in Fide

Kringhuis

Unitas in fide, het tiende kringhuis der NSEde. In 2017 is een groep van 18 mensen begonnen met dit kringhuis te bouwen. Efeze 4: 3 en 4. ”Span u in om door de samenbindende kracht van de vrede de eenheid te bewaren die de Geest u geeft: één lichaam en één geest, zoals u één hoop hebt op grond van uw roeping.”

Meer


close image


close image